VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Socialiștii se simt capturați într-un stat ce ar fi uzurpat de actuala putere

Partidul Socialiștilor cer Parlamentului să constate subminarea statului de drept și uzurparea puterii în Republica Moldova. PSRM a înregistrat în acest sens un proiect de hotărâre cu privirea la adoptarea unei declarații privind capturarea țării similară celei din 2019.

Socialiștii susțin că instrumentul de bază al actualei guvernări, prin care subminează statul, este Comisia Națională pentru Situații Excepționale.

”La baza declarației stau aceleași fenomene și practici din 2019 și anume că un grup de cetățeni, un partid politic, a subminat Constituția și statul de drept. Ne referim în mod special la regimul stării de urgență în care Republica Moldova se află de doi ani de zile și în care CSE a preluat atribuțiile Parlamentului, a executivului și a puterii judecătorești, capturarea instituțiilor de drept prin instalarea unor oameni care nu corespund criteriilor, trucarea concursurilor, subjugarea instituțiilor de forță care au fost transformate în poliție politică. Constatăm degradarea situației economice, sociale, derapaj în domeniul justiției, condamnăm modul de gestionare a statului prin instituirea continuă a stării de urgență, condamnăm lipsa de profesionalism, pledăm pentru restabilirea supremației legii”, a declarat deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, înaintea ședinței de azi a Parlamentului.

Precizăm, Parlamentul urmează să examineze o nouă solicitare a Guvernului de prelungire a stării de urgență cu încă 60 de zile în contextul războiului din Ucraina.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.