VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ortodocșii sărbătoresc azi Înălțarea Domnului

Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi Înălțarea Domnului Iisus Hristos la cer. Sărbătoarea este cunoscută în popor și ca Ispas și este marcată la 40 de zile după Paște.

Timp de zece zile, până la Rusalii sau Duminca Mare, credincioşii se vor saluta cu "Hristos s-a înălțat" şi "Adevărat s-a înălțat".

Potrivit scripturii, în această zi, Iisus Hristos și-a binecuvântat ucenicii pe Muntele Măslinilor și s-a înălțat la ceruri.

De Înălţarea Domnului, sunt împărţite pomeni pentru cei morţi. Potrivit datinilor, în această zi se pun frunze de nuc la poartă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.