VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Un ofițer de urmărire penală și finul acestuia, trimiși în judecată pentru că au primit 25 000 de euro

Procuratura Anticorupție (PA) a anunțat despre finalizarea urmăririi penale și remiterea în instanța de judecată a cauzei penale de învinuire a unui ofițer de urmărire penală din cadrul Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane și a finului acestuia. Cei doi sunt acuzați de săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Urmărirea penală a fost pornită în luna noiembrie 2021, de către Procuratura Anticorupție și instrumentată în baza unui denunț a persoanei fizice.

„În rezultatul efectuării urmăririi penale și a măsurilor speciale de investigații desfășurate pe cauza penală respectivă, s-a stabilit că, învinuiții în perioada anului 2020, de la denunțător, au pretins, acceptat și primit, în mai multe tranșe, mijloace bănești în sumă totală de 25 000 euro, echivalent al sumei de 487 250 lei, pentru a influența ofițerii de urmărire penală din cadrul Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane și procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Aceștia aveau în procedura de exercitare și respectiv de conducere a urmăririi penale, cauza penală de acuzare a denunțătorului și altor persoane de săvârșirea infracțiunii de organizare a migrației ilegale”, menționează PA.

Procurorii susțin că în schimbul banilor, persoana civilă, susținea că îi poate determina pe procurori și ofițeri, prin intermediul nașului său care este ofițer de urmărire penală în aceeași instituție, să adopte hotărâri favorabile pe cauza penală menționată.

De asemenea, persoana civilă, în perioada anului 2020 – 2021, a pretins, acceptat și primit suma de 25 000 euro, echivalent al sumei de 487 250 lei, în mai multe tranșe, pentru a influența procurori din cadrul Procuraturii raionului Hânceștii, prin adoptarea unor soluții pe cauza penală pe care o aveau în conducere în privința denunțătorului.

PA susține că învinuiții nu și-au recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond în Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea comisă, legea prevede pedeapsa sub formă de amendă în mărime de la 200 000 la 300 000 lei sau cu închisoare de la 3 până la 8 ani.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.