VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cel puțin 11 persoane au murit într-o tabără de antrenament militar din Rusia

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa sâmbătă, 15 octombrie şi alte 15 au fost rănite după ce doi atacatori au deschis focul asupra unui grup de voluntari la un centru de pregătire militară din regiunea Belgorod, din Rusia, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

„La 15 octombrie, pe un teren de antrenament din districtul militar Vest, în regiunea Belgorod, doi cetăţeni originari dintr-o ţară a CSI au comis un atentat”, a indicat ministerul, referindu-se la Comunitatea Statelor Independente, fără a specifica țara.

„În cursul desfăşurării unui antrenament de tir cu persoane care s-au oferit voluntari pentru a participa la operaţiunea militară specială (în Ucraina), „teroriştii” au deschis focul cu arme automate asupra membrilor unităţii”, a specificat ministerul.

„În schimbul de focuri, 11 persoane au fost rănite mortal iar 15 au suferit răni de diferite grade de severitate şi au fost transportate în unităţi medicale pentru a primi îngrijirile necesare”, a adăugat sursa.

Unele instituții de presă independente ruse au raportat că numărul victimelor a fost mai mare decât cifrele oficiale.

Atacul a avut loc la o săptămână după ce o explozie a avariat podul Kerci din Crimeea, peninsulă anexată de Rusia în 2014.

La 21 septembrie, preşedintele rus, Vladimir Putin, a ordonat o mobilizare militară „parţială” în Rusia pentru a trimite trupe să lupte în Ucraina, după eşecurile armatei ruse pe front.

La începutul lui octombrie, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigou, a afirmat că peste 200.000 de persoane au fost mobilizate în Rusia după acest anunţ.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.