VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

La Chișinău a fost inaugurat scuarul și monumentul lui Nicolae Titulescu

Duminică, 16 octombrie a avut loc inaugurarea monumentului și Scuarului în memoria marelui diplomat român Nicolae Titulescu, din sectorul Botanica al capitalei. Monumentul fostului om politic român, din perioada interbelică, este un dar oferit din partea Fundației Europene Titulescu și este amplasat la intersecția străzii cu aceleași nume și bulevardul Decebal. Scuarul a fost reabilitat prin cofinanțare cu suportul Județului Buzău, care a alocat în acest sens un milion de lei.

Proiect a fost realizat ca urmare a bunei colaborări dintre Primăria Municipiului Chișinău și Consiliul Județean Buzău, în baza Acordului de cooperare semnat între sectorul Botanica al municipiului Chişinău şi Județul Buzău, România.

Monumentul marelui înaintaș român este un dar oferit din partea Fundației Europene Titulescu.

Astfel municipiul Chișinău și-a propus să valorifice și să amenajeze un spațiu verde, inclusiv prin promovarea personalității Nicolae Titulescu, scuarul aflându-se pe strada cu același nume. Cu rol esențial într-o serie de decizii importante pentru România, membru titular al Academiei Române, orator de calibru, Nicolae Titulescu, una dintre cele mai strălucite personalități ale politicii internaționale din acea vreme, s-a bucurat de admirație și prețuire și pe plan internațional. Acesta a fost ministru de externe al ţării în mai multe mandate şi singurul preşedinte al Ligii Naţiunilor reales pentru două mandate consecutive.

Potrivit Primăriei capitalei, lucrările de reabilitare a scuarului au constat în demontarea bordurilor și asfaltului vechi, amenajarea aleilor pietonale noi, instalarea rețelei sistemului de iluminat nocturn decorativ şi a sistemului de irigare ⁃ amplasarea mobilierul urban iar subterana din preajma zonei verzi este în proces de reabilitare.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.