VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ceban, supărat pe consilierii socialiști: „Au bătut palma cu PAS și au dat cu piciorul în locuitorii Capitalei”

Primarul Capitalei, Ion Ceban, este supărat pe foștii colegi socialiști, în special pe fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal Chișinău (CMC). Edilul susține că consilierii socialiști au făcut front comun și „au bătut palma cu PAS în CMC și au dat cu piciorul în locuitorii Capitalei”. Asta după ce în cadrul ședinței extraordinare a CMC din 31 ianuarie, consilierii socialiști au propus compensarea datoriilor Apă-Canal din bugetul municipal. 

„În loc să vină cu soluții reale, acești consilieri propun compensarea datoriilor de la ”Apă-Canal Chișinău” din bugetul municipal, de a lua bani de la cultură, școlile de artă, tineret, sport, etc. O astfel de decizie, chiar dacă va fi aprobată, este ilegală și nu are o bază juridică. Nu vom aloca niciun leu din buget. Astfel de acțiuni nu pot fi tolerate.

Vom face demersuri către toate instituțiile, inclusiv către misiunile diplomatice pentru a arăta situația catastrofală provocată de consilierii PSRM și PAS. Acești consilieri, prin acțiunea lor, nu fac altceva decât să acopere incompetența și ipocrizia guvernării”, a spus primarul general.

Amintim că la 26 ianuarie, Ion Ceban a avertizat că riscul ca orașul să rămână fără apă, este foarte mare. Edilul susține în continuare că ajustările făcute de ANRE la costurile pentru apă și canalizare sunt insuficiente iar „Apă-Canal Chișinău” a acumulat datorii la energia electrică. 

Totodată, Premier Energy a anunțat că datoria neachitată a furnizorului de apă este în creștere. Prin urmare, de la 1 februarie, furnizorul va deconecta mai multe locuri de consum. Totodată, Ion Ceban, s-a adresat CSE cu solicitarea de a aproba o eventuală decizie prin care să se acopere datoriile la energia electrică acumulate de SA „Apă-Canal Chișinău”.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.