VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ion Ceban solicită convocarea CSE pentru a achita datoriile la „Apă-Canal”

Primarul orașului Chișinău, Ion Ceban, se adresează Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) cu solicitarea de a aproba o eventuală decizie prin care să se acopere datoriile la energia electrică acumulate de SA „Apă-Canal Chișinău”. Primarul general susține că întreprinderea nu are capacitatea să achite facturile, iar în consecință, capitala ar putea fi deconectată de la serviciile de apă și canalizare.

„1 februarie, peste 2 zile suntem șantajați că orașul Chișinău va rămâne fără apă, deoarece punctele de la “Apă Canal” vor fi deconectate de la energia electrică. De la “fâsurile” și așa numitele inspecții financiare anunțate de prim-ministră, situația nu se schimbă. Informez că în situație de criză majoră la una din instituțiile strategice pentru țară, cei de la guvernare se fac că plouă. La ședința CSE nici nu au abordat subiectul!”, a scris edilul pe pagina personală de Facebook.

Ion Ceban susține că datoria „Apă-Canal” pentru energia electrică, formată în ultimele 2 luni este de 78 de milioane de lei. Potrivit edilului, „Apă-Canal” nu are de unde acoperi aceste datorii care s-au creat „în urma scumpirilor efectuate de către guvernarea PAS”.

„Solicităm CSE să se întrunească și să acopere aceste datorii, dar și toată suma care s-ar acumula pe parcursul anului din cauza decalajului de prețuri între servicii. Primăria Chișinău recent a acoperit o altă gaură financiară la „Apă Canal”, de 130 milioane de lei, care au creat-o foștii gospodari ai Chișinăului”, spune Ceban.

Menționăm că la 26 ianuarie, Ion Ceban a avertizat că riscul ca orașul să rămână fără apă, este foarte mare în continuare. Edilul susține că ajustările făcute de ANRE la costurile pentru apă și canalizare sunt insuficiente iar „Apă-Canal Chișinău” a acumulat datorii la energia electrică. 

Totodată, Premier Energy a anunțat că datoria neachitată a furnizorului de apă este în creștere. Prin urmare, mai multe locuri de consum urmau să fie deconectate de la sursa de energie electrică inclusiv cele în care își are sediul administrativ furnizorul de apă.

Ulterior, Premier Energy a anunțat că deconectările de energie electrică anunțate la SA „Apă-Canal Chișinău” au fost amânate până la 1 februarie.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.