VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Candidata Partidului „ŞOR”, Evghenia Guțul, a câştigat alegerile din Găgăuzia, potrivit datelor preliminare

Candidata Partidului„ ŞOR”, Evghenia Guţul, a câştigat alegerile pentru funcţia de başcan al UTA Găgăuzia în fața contracandidatului său susținut de socialişti Grigorii Uzun, potrivit rezultatelor preliminare ale Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale găgăuze, Evghenia Guțul a acumulat 27.376 de voturi, iar Grigorii Uzun – 24.913 voturi. Astfel, dacă alegerile vor fi validate, următoarea bașcană a autonomiei găgăuze va fi candidata PP „ȘOR”, Evghenia Guțul. 

Oficial, rezultatele preliminare vor fi anunțate de Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei luni, 15 mai 2023, la ora 9:00.

În Găgăuzia s-au desfășurat duminică, 14 mai al doilea tur de scrutin pentru alegerea guvernatorului regiunii. Potrivit Comisiei Electorale Centrale a Găgăuziei, la urne s-au prezentat peste 53 mii de alegători s-au prezentat la urne. Rata de participare la vot fiind de 54,56%.

Citește și: VIDEO/Mai mulți interpreți din Rusia fac agitație electorală pentru candidatul Partidului „ȘOR”

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.