VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Andrei Spînu, despre protestele din Capitală: Să fie clar, nu oamenii din corturi cer demisia Guvernului

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a comentat protestele organizate de Partidul Șor care se desfășoară de trei săptămâni în Capitală.

În cadrul emisiunii Puncte de Refecție de la Vocea Basarabiei, vicepremierul a subliniat că ”demisia Guvernului este cerută de politicienii fugari, însă nu de oamenii din corturi”.

”Haideți să spunem foarte clar. În primul rând, nu oamenii din corturi cer aceasta, mă refer la căderea guvernului, o cere unul, dar, de fapt, ei sunt mai mulți, care au fugit din țară. Eu am o întrebare, inclusiv pentru oamenii care stau acolo în corturi: de ce personajele care îi plătesc – și autoritățile competente trebuie să verifice toate aceste chestii – nu vin acasă? De ce cel din Israel nu vine acasă și ține oamenii în frig?”, a comentat Andrei Spînu.

Totodată, ministrul l-a îndemnat pe liderul Partidului Șor, Ilan Șor, să revină în R. Moldova.

”El poate să ia un bilet de avion și să vină acasă. Să vină acasă, să meargă în fața justiției, să arate că nu este hoț. De ce nu vine? De ce folosește acești bieți oameni în interesul strict personal, și nu doar al lui, mai sunt și alții în jurul lui?”, a mai declarat Spînu.

Întrebat despre acuzațiile lui Ilan Șor privind conturile sale off-shore, ministrul Infrastructurii a negat informațiile dezvăluite de Ilan Șor și a subliniat că niciodată nu a avut aceste sume de bani.

”Este o mare minciună. Eu nu am bani în conturi, eu am o viață cu venituri probabil mai mari decât le au alți cetățeni, însă toate veniturile mele sunt declarate la Inspectoratul Fiscal, la Agenția Națională pentru Integritate. Să trimită orice vrea. Acest om, în primul rând, este un fricos, se teme de justiție, se teme să vină acasă, în loc să vină el să lupte și să arate că are dreptate, trimite niște bieți oameni.

Deci, eu nu am ce comenta spusele unui fugar din țară și ale unui fricos care stă ascuns nu știu pe unde și o face pe deșteptul. Eu tare sper ca în scurt timp justiția să-și facă treaba și aceste personaje care au fugit din țară să fie aduse acasă și deferite justiției”, a mai comentat Spînu.

Reamintim că recent Ilan Șor a publicat un document, potrivit căruia vicepremierul Andrei Spînu este multimilionar și își ascunde banii în conturi off-shore.

Potrivit lui Șor pe patru dintre conturile din străinătate, deschise pe numele lui Spînu și ale firmelor acestuia sunt, în total, 43 de milioane de euro și dolari.

Același document mai arată că persoanele cu drept de semnătură, pentru accesarea acestor conturi, sunt Andrei Spînu, dar și Mihail Stipanov, care este un prieten din copilărie al vicepremierului. Stipanov este șeful unui cabinet de consultanță și servicii de consiliere, cu sediul la New York.

În documentul publicat de Ilan Șor se mai menționează că Mihail Stipanov este, de obicei, persoana care intermediază negocierile pentru retragerea banilor din conturi.

Subliniem că Ilan Șor a depus un denunț la Procuratura Generală împotriva viceprim-ministrului și ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care deține în conturi off-shore milioane de dolari și euro, dar pe care nu le-a inclus în declarațiile de avere. La scurt timp, Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor s-a autosesizat în urma informațiilor publicate de Ilan Șor și a pornit o investigație.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.