VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Comisia de pre-vetting începe audierea primilor trei candidați la funcția de membru al CSM

Comisia de pre-vetting, comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor, începe audierea candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Primii trei candidați vor fi audiați public pe 7 octombrie, începând cu ora 10:00.

„Persoanele fizice și reprezentanții mass-media pot participa la audieri prin notificarea prealabilă a Secretariatului Comisiei până mâine, 6 octombrie, ora 14:00, la adresa de e-mail press@vettingmd.com. Din cauza măsurilor de sănătate publică, numărul locurilor este limitat – 20 de persoane. Lista participanților va fi stabilită în funcție de succesiunea notificărilor primite de Secretariat și luând în considerare interesul public”, menționează comisia pre-vetting.

Primii trei candidați sunt: Livia Mitrofan, Maria Frunze și Ioana Chironeț.

Inițial, pentru poziții în cadrul CSM au depus cerere 28 de magistrați. Trei dintre aceștia s-au retras ulterior din concurs, lucru care echivalează cu nepromovarea evaluării, indiferent de motivul invocat de candidat. Este vorba de Mihail Cojocaru, judecător la Judecătoria Bălți, Dumitru Pușca, judecător la Curtea de Apel Bălți și Iana Talmaci, judecătoare în cadrul instanței din Strășeni. Nu a promovat evaluarea și magistratul Gheorghe Balan de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, care nu a depus Declarația de avere și interese personale pentru 5 ani.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.