VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Aviz pozitiv: Veaceslav Dobîndă va fi desemnat Ambasador în Țările de Jos

Veaceslav Dobîndă urmează a fi desemnat Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos.

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința de astăzi, avizul consultativ pentru candidatura agreată.

Veaceslav Dobîndă este diplomat de carieră și are 22 de ani de experiență în diplomație și relații internaționale. Deține rangul diplomatic de ambasador, iar, în prezent, este Secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Anterior, a fost Ambasador al țării noastre în Estonia, Suedia, Norvegia, Finlanda și Islanda.

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, propunerile referitoare la numirea în funcţia de ambasador sunt înaintate Guvernului de către Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.