VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Oficial: Peste 8.000 de familii și-au procurat locuințe prin programul Prima Casă

8.073 de locuințe au fost procurate până în prezent prin intermediul Programului guvernamental „Prima Casă”. Despre aceasta precizează într-un comunicat remis presei Ministerul Finanțelor.

Potrivit sursei citate, suma totală a creditelor acordate de către bănci este de 4,42 miliarde lei, iar valoarea totală a garanțiilor active constituie 2,1 miliarde lei.

Din 8.073 de beneficiari, 5.541 sunt familii, iar 2.532 sunt tineri necăsătoriți. Vârsta medie a solicitanților este de 31,5 ani.

Valoarea medie a locuințelor procurate este de 640,45 mii lei. 

Din numărul total de locuințe procurate, 7.531 sunt amplasate în zonele urbane, iar 542 – în zonele rurale.

7.313 locuințe procurate sunt apartamente, iar 760 – case de locuit individuale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.