VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Ilan Șor îl acuză pe ministrul Infrastructurii că ar ascunde 15 milioane de dolari într-o bancă din Hong Kong. Spînu: Niciodată nu am avut aceste sume de bani

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, a publicat astăzi un extras din contul unei bănci din Hong Kong pe care îl deține ministrul Infrastructurii Andrei Spînu, document care ar arăta sumele exorbitante pe care le-ar păstra acesta în pardisurile fiscale.

Potrivit documentelor, pe contul companiei lui Spînu „Focus Marketing”, fondată de Andrei Spînu și Mihail Stipanov, se aflau, pe data de 1 septembrie 2022, 13,8 milioane de dolari. Ulterior, pe data de 19 septembrie pe contul lui Spînu din banca OCBC Wing Hang mai ajung încă două milioane de dolari.

Șor a publicat și dovada că firma „Focus Marketing” a fost fondată, pe data de 26 octombrie 2010, de Andrei Spînu și Mihail Stepanov.

Așa cum am promis, vă prezint dovezi în ceea ce-l privește pe Andrei Spînu. Acesta este extrasul de cont de la una dintre companiile sale. Săptămâna viitoare, va fi una fierbine. Urmează mai multe dezvăluiri despre corupții din anturajul Maiei Sandu. Am un sfat pentru Procuratura capturată a Maiei Sandu: În loc să numărați pateurile, mai bine ați număra banii lui Spînu, pe care îi ține pentru Maia”, a scris Ilan Șor pe pagina sa de Facebook.

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Infrastructurii a negat informațiile dezvăluite de Ilan Șor și a subliniat că niciodată nu a avut aceste sume de bani.

Toate averile mele sunt declarate în declarația de avere și interese publicată pe site-ul oficial. Nu mai distribuiți minciuni de la tot felul de fugari din țară. Niciodată nu am avut aceste sume de bani și aceste conturi la care face referință acest personaj. Din câte văd, s-au adunat toți acești băieți șmecheri și în ultima perioadă infectează spațiul public cu diferite minciuni. Eu cred că cetățenii noștri sunt suficient de maturi și știu să facă diferența dintre minciună și adevăr,” a declarat Spînu.

Reamintim că săptămâna trecută Ilan Șor a publicat un document, potrivit căruia vicepremierul Andrei Spînu este multimilionar și își ascunde banii în conturi off-shore.

Potrivit lui Șor pe patru dintre conturile din străinătate, deschise pe numele lui Spînu și ale firmelor acestuia sunt, în total, 43 de milioane de euro și dolari.

Același document mai arată că persoanele cu drept de semnătură, pentru accesarea acestor conturi, sunt Andrei Spînu, dar și Mihail Stipanov, care este un prieten din copilărie al vicepremierului. Stipanov este șeful unui cabinet de consultanță și servicii de consiliere, cu sediul la New York.

În documentul publicat de Ilan Șor se mai menționează că Mihail Stipanov este, de obicei, persoana care intermediază negocierile pentru retragerea banilor din conturi.

La începutul acestei săptămâni, Ilan Șor, a depus un denunț la Procuratura Generală împotriva viceprim-ministrului și ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care deține în conturi off-shore milioane de dolari și euro, dar pe care nu le-a inclus în declarațiile de avere. La scurt timp, Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor s-a autosesizat în urma informațiilor publicate de Ilan Șor și a pornit o investigație.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.