VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

A fost pus în funcțiune al treilea bloc energetic al centralei de la Cuciurgan

Centrala de la Cuciurgan (MGRES) a pus în funcțiune și al treilea generator electric, anunță presa din regiunea transnistreană. Generatorul a fost pornit pentru a produce energie electrică pentru Republica Moldova și stânga Nistrului.

Potrivit sursei citate, în prezent stația funcționează în regim normal, ca și până la criza energetică. Cele trei unități vor funcționa până la sfârșitul lunii decembrie, cu posibilitatea de prelungire a contractului până în martie 2023.

Menționăm că la începutul lunii decembrie, SA Energocom a semnat contractul de livrare a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan (MGRES). Astfel, pentru decembrie vor fi procurați aproximativ 204.000 MW la un preț de 73 de dolari. În schimb, Moldovagaz oferă părții stângi a Nistrului toate cele 5,7 milioane m3 de gaz livrate de Gazprom.

În cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție”, vicepremierul Andrei Spînu a explicat de ce a crescut prețul la energia electrică livrată de Centrala de la Cuciurgan (MGRES), de la 62 la 73 de dolari. 

Potrivit oficialului, MGRES inițial a solicitat 80 de dolari iar în urma unor negocieri dificile s-a ajuns la un compromis și a fost stabilit prețul de 73 dolari pentru un MW/h.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.