VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Maia Sandu, întrevedere în SUA cu Kamala Harris și Janet Yellen: Subiectele abordate

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu vice-președintele SUA, Kamala Harris. Despre aceasta anunță Ambasada SUA la Chișinău.

Vice-Președintele Kamala Harris s-a întâlnit cu Președintele Maia Sandu și a reiterat sprijinul SUA pentru democrația, securitatea energetică și reformele anticorupție ale Republicii Moldova”, se arată în mesajul remis de ambasadă.

Menționăm că în cadrul vizitei în SUA, Maia Sandu, s-a întâlnit cu Secretarul de Stat al Trezoreriei americane, Janet Yellen.

”Discuția s-a focusat pe acțiunile anticorupție întreprinse de autoritățile de la Chișinău și pe sprijinul de care avem nevoie pentru a accelera în acest proces, precum și pe situația curentă din Moldova și din regiune.

Șefa statului a precizat că societatea noastră a salutat decizia Oficiului pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Trezoreriei SUA de a sancționa 21 de persoane și entități care au fraudat banii publici, au controlat justiția și au promovat influența Rusiei în Moldova.  Lidera de la Chișinău și-a exprimat speranța că exemplul Statelor Unite va determina și alte țări să susțină eforturile noastre anticorupție, iar lista de sancțiuni va fi completată cu numele altor fugari care au prejudiciat statul”, anunță Președinția.

Totodată, președinta Maia Sandu a subliniat că în prezent prioritară este recuperarea activelor furate, inclusiv cele din afara țării. În acest sens, e necesară o cooperare mai strânsă dintre instituțiile de drept moldovenești și cele din alte țări, inclusiv SUA.

A fost de asemenea abordat subiectul creșterii sprijinului SUA pentru Moldova în condițiile multiplelor crize provocate de războiul Rusiei în Ucraina.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.