VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Analist politic: Acum există o conjunctură favorizantă pentru rezolvarea conflictul transnistrean

Războiul din Ucraina a slăbit Rusia care nu mai este în prezent un factor determinant pentru R. Moldova și nici pentru regiunea transnistreană. O spune analistul politic, Alexei Tulbure, potrivit căruia acum există o conjunctură care favorizează soluționarea conflictul transnistrean și reintegrarea teritorială a țării.

„Acum, în contextul evenimentelor din Ucraina, în contextul războiului, noi avem șansa unică acest conflict să-l soluționăm, să reintegrăm teritorial țara. De ce? Pentru că Rusia a slăbit și nu mai este un factor determinant, nu mai poate influența în măsura în care influența acele lucruri care se întâmplau în Transnistria, conjunctura ne favorizează, nu știu cum vor proceda mai departe cei care sunt responsabili de conflictul respectiv, însă eu văd anumite perspective pentru soluționarea acestui conflict”, a declarat Alexei Tulbure în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei. 

Potrivit analistului politic, aflarea Moldovei în componența României în perioada interbelică, a salvat poporul de la o mare parte din crimele prin care a trecut Uniunea Sovietică, inclusiv regiunea transnistreană în această perioadă.

„Noi am avut mare noroc că am fost în componența României, pentru că noi am evitat toate crimele prin care a trecut Uniunea Sovietică în această perioadă, inclusiv Transnistria: Marea Teroare, foametea din ‘32-’33, și noi am avut foamete pe urmă”, a spus Alexei Tulbure.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.