VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Victor Chirilă, ambasador: R. Moldova este văzută ca un exemplu de reforme

Republica Moldova este văzută ca un exemplu de reforme, în special după remarcabilele rezultate obținute în domeniul politicii externe. Acum Republica Moldova este văzută cu tot mai multă încredere de către partenerii din România, este lăudată și pentru capacitatea instituțională în lumina multiplelor crize cărora le-a făcut față. A declarat ambasadorul Republicii Moldova în România, Victor Chirilă în marja reuniunii diplomației Republicii Moldova, ediția din 2023.

„După Summitul Comunității Politice Europene această încredere a crescut și mai mult și cred că suntem văzuți capabili să facem față unor provocări majore ce țin de viitorul nostru. Mă refer la consolidarea securității noastre, la continuarea reformelor și în special în sensul realizării unor pași majori în direcția aderării al Uniunea Europeană”, a declarat Victor Chirilă.

Ambasadorul Republicii Moldova în România spune că este important să fie menținut în continuare nivelul înalt al dialogului politic dintre Republica Moldova și România. „Un dialog de succes care ne-a adus rezultate remarcabile pe parcursul ultimilor doi ani, potrivit IPN.

Împreună cu România am reușit să obținem statutul de candidat pentru aderare la UE, împreună cu România am lansat platforma de susținere a Republicii Moldova, împreună cu România am reușit să obținem susținerea Uniunii Europene pentru inițierea mecanismului de sancționare a celor care destabilizează Republica Moldova și, în special, a personajelor corupte care împreună cu Federația Rusă încearcă prin orice mijloace să destabilizeze Republica Moldova și s-o împiedice să avanseze pe calea integrării europene și a reformelor, care vor aduce prosperitatea dorită de noi”, a declarat Victor Chirilă.

El a menționat și proiectele bilaterale, cum ar fi inițierea construcției unor poduri importante pentru Republica Moldova. „Deja au fost semnate câteva acorduri în acest sens. Alte trei poduri se află în proces de inițiere a studiilor de fezabilitate. Discutăm despre proiecte de interconectare energetică, eventuale investiții majore în sectorul nostru energetic”, spune Victor Chirilă.

Ambasadorul Republicii Moldova în România a declarat că obiectivul strategic numărul unu acum este ca prin reforme structurale Republica Moldova să lanseze negocierile de aderare la Uniunea Europeană și pentru asta este nevoie de suport din partea tuturor aliaților occidentali.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.