VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Maia Sandu, după ce zeci de localități au rămas fără lumină: Războiul trebuie oprit!

Președinta țării, Maia Sandu, a venit cu o reacție, după ce mai multe localități din R. Moldova au rămas fără curent electric.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Maia Sandu a condamnat noul atac al Federației Ruse asupra Ucrainei.

”Regimul de la Kremlin a lansat astăzi un număr-record de 100 de rachete asupra Ucrainei. Ele au lovit infrastructura civilă și energetică a țării vecine, au pus în pericol viața și siguranța a zeci de mii de oameni. Condamnăm cu fermitate acest nou atac - cel mai mare de la începutul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

Atacurile rusești asupra Ucrainei au provocat și deconectarea automată a unei linii care asigură transportul de curent electric pentru țara noastră, iar zeci de localități au rămas fără lumină. Le mulțumesc tuturor locuitorilor din regiunile afectate pentru calm și înțelegere. Serviciile specializate lucrează pentru a remedia situația. Războiul trebuie oprit!”, a scris președinta.

Reamintim că astăzi, Federația Rusă a atacat cu rachete mai multe orașe din Ucraina. Unele dintre rachetele rusești au fost doborâte de forțele de apărare aeriană, dar există și explozii.

Din cauza bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultimele ore, mai multe localități din R. Moldova au rămas fără curent electric.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.