VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Mai multe localități din R. Moldova, în beznă: Explicații oficiale

Pene de curent au fost raportate în această după-amiază în mai localități din R. Moldova. E vorba de orașele Bălți, Chișinău, Ialoveni, Ocnița, Cantemir, Nisporeni, Ungheni, Călărași etc.

Potrivit vicepremierului Andrei Spînu, deconectările de lumină au loc din cauza bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultimele ore.

Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat (descărcarea automată a sarcinii după frecvență). Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată țara.

Menționez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică”, a precizat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

ICS „Premier Energy Distribution” SA informează că la ora 16:37 s-a produs o deconectare avariată în sistemul de transport operat de IS Moldelectrica, fiind afectat un număr mare de consumatori.

Rugăm consumatorii să manifeste înțelegere, acestea fiind în afara ariei de gestiune a operatorului sistemului de distribuție, asigurându-i că depunem toate eforturile pentru menținerea alimentării continue cu energie electrice”, menționează Premier Energy.

Cu o reacție a venit și deputatul PAS Radu Marian, care subliniază că invazia rusă în Ucraina afectează direct R. Moldova.

Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultimele ore, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate pentru țara noastră s-a deconectat în regim automat (descărcarea automată a sarcinii după frecvență). Acest fapt a dus la întreruperi masive de energie electrică în toată țara.

Menționez că aceste linii nu au fost avariate, dar s-au deconectat automat ca și măsură de siguranță. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Acum să mai îndrăznească cineva să zică că invazia Rusiei în Ucraina nu ne afectează!”, a scris deputatul.

Menționăm că după aproximativ o oră, Moldelectrica a anunțat că în majoritatea localităților a fost restabilită livrarea de energie electrică.

”Agresiunea rusă împotriva Ucrainei afectează direct și țara noastră. Riscurile de deconectări a energiei electrice rămân înalte. Orice bombardament al Rusiei împotriva centralelor electrice ucrainene poate să ducă la repetarea situației de azi. Vă îndemnăm să economisim în continuare și rămânem solidari!”, se arată în mesajul remis de Moldelectrica.

Amintim că astăzi, Federația Rusă a atacat cu rachete mai multe orașe din Ucraina. Unele dintre rachetele rusești au fost doborâte de forțele de apărare aeriană, dar există și explozii.

Foto: Telegram/Index

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.