VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Zelenski, apel către cetățeni, după ce Rusia a atacat Ucraina cu zeci de rachete: Vă implor, aveți grijă de voi și rămâneți în adăposturi!

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski, a venit cu o reacție după ce astăzi, Federația Rusă a atacat cu zeci rachete mai multe orașe din Ucraina.

Într-un mesaj video transmis, Zelenski a subliniat că Rusia a lansat astăzi peste 80 de rachete, majoritatea în infrastructura energetică.

"Este clar ce vrea inamicul. Nu își va atinge scopul", a subliniat președintele ucrainean.

Totodată, șeful statului vecin a subliniat că sunt posibile alte 20 de atacuri în toată țara.

"Vă implor, aveți grijă de voi și rămâneți o vreme în adăposturi. Știu că atacurile au oprit electricitatea în multe orașe. Lucrăm, vom restabili totul, vom supraviețui la toate", a subliniat Zelenski.

Șeful statului ucrainean și-a încheiat intervenția video cu cuvintele „Slavă Ucrainei” și „Bravo vouă!”.

Menționăm că astăzi, 15 noiembrie, Rusia a efectuat un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei. Forțele Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei au declarat că inamicii ruși au tras 100 de rachete în Ucraina.

La Kiev, 4 rachete rusești au fost doborâte, în același timp, a fost înregistrată o lovitură în trei clădiri rezidențiale. Din cauza atacurilor, inginerii energetici au întrerupt de urgență electricitatea în aproape toată Ucraina. Preşedinţia a numit situaţia „critică”.

Potrivit ministrului Energiei, Gherman Galușcenko, astăzi, Rusia a efectuat cel mai masiv bombardament al sistemului energetic de la începutul războiului. Potrivit acestuia, acest atac poate avea un impact nu numai asupra sistemului energetic al Ucrainei, ci și asupra sistemelor energetice ale unor țări vecine.

Din cauza bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultimele ore, mai multe localități din R. Moldova au rămas fără curent electric.

Citește și: Maia Sandu, după ce zeci de localități au rămas fără lumină: Războiul trebuie oprit!

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.