VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

MAI a pus în acțiune Planul de Contingență Național în cazul deconectărilor de la sistemul energetic

Ministerul Afacerilor Interne informează că odată cu întreruperea energiei electrice din seara zilei de 15 noiembrie a.c., în mai multe localități din țară și unele zone ale capitalei, a fost pus în aplicare Planul de Contingență Național al MAI, pentru situații generate de deconectări de la rețelele electrice.

Acest document prevede măsuri și acțiuni speciale de asigurarea ordinii publice și siguranței cetățenilor, precum și asigurarea funcționării activităților la sediile instituționale, în cazul deconectărilor de la sistemul energetic.

Astfel, pe perioada în care nu a funcționat sistemul energetic în anumite zone din țară, cele 3 dispecerate de bază ale IGSU, care asigură serviciul 112, nu a avut nici o întrerupere de energie, datorită sistemelor de rezervă pentru alimentare cu energie electrică. La fel, s-a procedat în cazul punctelor de trecere a frontierei, stațiilor de pompieri și salvatori, dispeceratelor de poliție. În unele inspectorate teritoriale de poliție, energia electrică a fost întreruptă pentru o perioadă de până la jumătate de oră. La această oră toate sediile sistemului afacerilor interne sunt conectate la energie electrică, fiind restabilită alimentarea cu electricitate în toată țara.

Întrucât, bombardamentele Rusiei asupra sistemului energetic din Ucraina afectează grav rețelele energetice, MAI recomandă cetățenilor să economisească energia electrică la maxim, pentru a nu se crea suprasarcini în rețele, care pot determina deconectări în regim automat.

Autor

  • Hadarca Natalia

    Producătoare la „Vocea Basarabiei”. A activat la publicațiile „Jurnal de Chișinău”, „Timpul”, „Adevărul”, „Evenimentul Zilei”. A fost desemnată printre cei 10 jurnaliști ai Anului 2011.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.