VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Teritoriu protejat de NATO, bombardat de ruși

În această după amiază, două rachete rusești au căzut pe teritoriul Poloniei, într-un sat din apropierea hotarului cu Ucraina. În urma atacului, două persoane au decedat, transmite presa poloneză.

Autoritățile poloneze au convocat de urgență Comitetul Consiliului de Miniștri pentru Securitate Națională și Afaceri de Apărare, a informat purtătorul de cuvânt al guvernului, Piotr Müller. Cu toate acestea, el nu a dezvăluit motivul convocării unei întâlniri urgente. „Vă rugăm să nu publicați informații neconfirmate, vom vorbi despre asta după întâlnire”, a spus Müller într-o scurtă declarație adresată presei. Autoritățile poloneze nu au confirmat faptul că rachetele căzute sunt din Rusia, lucru confirmat însă de un înalt oficial al serviciilor de informații americane, potrivit AP.

În același timp, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Patrick Ryder, a declarat în cadrul unui briefing că nu au la momentul de față nicio informație care să confirme că rachetele căzute pe teritoriul Poloniei sunt rusești.

Astăzi, 15 noiembrie, Rusia a lansat 100 de rachete în Ucraina, fiind cel mai mare bombardament de la începutul războiului.

Autor

  • Hadarca Natalia

    Producătoare la „Vocea Basarabiei”. A activat la publicațiile „Jurnal de Chișinău”, „Timpul”, „Adevărul”, „Evenimentul Zilei”. A fost desemnată printre cei 10 jurnaliști ai Anului 2011.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.