Persoanele care au probleme gastrointestinale, cum ar fi ulcerul duodenal sau gastric, gastrita cronică sau dispepsia, au nevoie de un regim alimentar, o alimentație specifică.
O astfel de dietă este compusă în principal din alimente moi, cu aciditate scăzută și cu un minim de condimente.
Produsele alimentare cum ar fi cafeaua, ciocolata, sucurile carbogazoase, produsele prăjite, fructele și legumele crude sunt total interzise.
Cei care vor urma dietă pentru afecțiunile gastrointestinale vor consuma alimente precum budinca de gris, piure de cartofi sau orez fiert, în loc de alte surse de amidon (biscuiți, pâine, cereale).
Porțiile sunt controlate în scopul îmbunătățirii digestiei alimentelor.
Printre alimentele pe care le puteți consuma în cadrul acestei diete se numără:
- lapte și produse lactate cu un conținut scăzut de grăsimi, legume fierte, conservate sau congelate;
- fructe și legume, fructe fierte sau conservate după ce coajă și semințele au fost îndepărtate;
- pâine, biscuiți, paște, făinoase preparate cu făină albă rafinată, cereale proaspete rafinate, cum ar fi făină de ovăz și gris;
- carne slabă de pasăre, fructe de mare, budinci, ouă;
- tofu, supe, ceai slab