VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Protest al Partidului „ȘOR” în capitală. Consilierul municipal Valerii Klimenko și președintele raionului Orhei Dinu Țurcanu, reținuți de poliție. PP „ȘOR”: Klimenko a suferit un atac de cord

Consilierul municipal din partea Partidului „ȘOR”, Valerii Klimenko și președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, au fost reținuți duminică, 30 octombrie, de polițiști la protestului organizat de Partidul Politic „ȘOR”. Formațiunea politică susuține că, după ce a fost reținut de oamenii legii, Valerii Klimenko ar fi suferit un atac de cord. Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP) susțin că foști angajați ai forțelor de ordine au apărut la protestul Partidului „ȘOR” și dau indicație persoanelor din mulțime în scop de destabilizare.

Potrivit partidului „ȘOR”, consilierul municipal Klimenko, ar fi fost agresat de forțele de ordine și transportat la Inspectotatul de Poliție.

„Pentru a-i acorda primul ajutor, la Inspectoratul de Poliție a fost chemată o ambulanță. Deocamdată, nu se cunoaște în ce stare este alesul local”, menționează reprezentanții PP „ȘOR”.

IGP susține că foști angajați ai forțelor de ordine au apărut la întrunire alături de participanți, cu panglici albastre specifice la mâini, și dau indicație persoanelor din mulțime în scop de destabilizare.

„Persoanele prezente la acțiunea de protest încearcă să destabilizeze situația și să instige la ură participanții. Acestea încearcă să rupă cordonul format din polițiști și nu se subordonează. S-a aruncat cu ouă, prezervative și alte obiecte în forțele de ordine”, anunță IGP.

Foto: Partidul „ȘOR”
Foto: Partidul „ȘOR”
Foto: Partidul „ȘOR”

Tot duminică, 30 octombrie, liderul protestelor antiguvernamentale, Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei, a fost ridicat de poliție și scos din mulțime. În prezent, Țurcanu se află la Inspectoratul de Poliție Centru.

Potrivit PP „ȘOR”, Dinu Țurcanu, care se deplasa în fața protestatarilor care au pornit în marș de la Academia de Științe, le-a cerut polițiștilor, care s-au baricadat la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare și strada Tighina, să lase protestatarii să-și continue drumul.

Foto: Partidul „ȘOR”
Foto: Partidul „ȘOR”
Foto: Partidul „ȘOR”

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției (IGP) anunță duminică, 30 octombrie, că au reținut și documentat 40 de persoane care au mers la protestul organizat de deputatul fugar Ilan Șor cu scopul de destabilizare și racolare a tinerilor co constituție ateltică. Detalii aici

Partidul politic „ȘOR” organizează proteste pentru a șaptea duminică la rând în centrul capitalei împotriva actualei guvernări.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.