VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Uniunea Europeană avertizează împotriva acțiunilor unilaterale care ar pune în pericol acordul de cereale cu Ucraina

Uniunea Europeană sprijină eforturile conduse de ONU de a menţine în viaţă acordul privind exportul de cereale cu Ucraina, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt, după ce Moscova a anunţat retragerea din acord, transmite Reuters.

„Subliniem că toate părţile trebuie să se abţină de la orice acţiune unilaterală care ar pune în pericol Iniţiativa pentru cereale la Marea Neagră, care este un efort umanitar critic care are în mod clar un impact pozitiv asupra accesului la hrană pentru milioane de oameni din întreaga lume”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE), Nabila Massrali.

Ministerul rus al Apărării anunță, într-un comunicat de presă, retragerea din acordul încheiat cu ONU în această vară, privind permiterea exportului de cereale ucrainene, printr-un coridor securizat din Marea Neagră.

Ministerul spune că decizia a fost provocată de „atacul terorist asupra Flotei Mării Negre și a navelor civile implicate în asigurarea securității coridorului destinat cerealelor”. Oficialii ruși au spus că ucrainenii au folosit nouă drone, iar o navă de război rusă a fost lovită. Ministerul a învinuit, fără a oferi dovezi, „specialiști britanici” pentru că ar fi oferit ajutor Ucrainei la planificarea atacului. A adăugat că, în cea mai mare parte, atacul cu drone ar fi fost respins.

Pe 22 iulie, la Istanbul, Ucraina și Rusia au încheiat acorduri separate cu Organizația Națiunilor Unite, pentru reluarea exporturilor de cereale ucrainene prin porturile de la Marea Neagră.

Mai devreme, Rusia a acuzat, tot fără dovezi, Marea Britanie, că ar fi atacat conductele submarine Nord Stream 1 și 2 din Marea Baltică.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.