VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a participat la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a participat luni, 19 septembrie, la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a la Abaţia Westminster, în prezenţa a peste 2 000 de invitaţi, inclusiv sute de demnitari străini şi capete încoronate.

Am participat, astăzi, la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a, aducându-i regretatei suverane britanice un omagiu în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Regina Elisabeta a II-a a condus Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Comunitatea Națiunilor timp de șapte decenii, cu demnitate și un simț profund al datoriei. Au fost ani de progres tehnologic și transformări sociale profunde, ani care – inclusiv datorită Marii Britanii – au adus mai multă libertate, bunăstare și pace țărilor lumii. Viața Reginei Elisabeta a II-a ne oferă un exemplu ilustrativ de devotament și slujire poporului – slujire profund apreciată și respectată. Prin exemplul său, suverana inspiră, astăzi, oameni de stat, funcționari și demnitari din întreaga lume”, se menționează în mesajul postat de către președinta Sandu.

Sursa video: Youtube/Unimedia

Sute de mii de oameni s-au adunat pe străzile Londrei să ia parte la procesiune, în timp ce sute de lideri și de membri ai familiilor regale au fost prezenți la Westminster Abbey, acolo unde au avut funeraliile de stat.

O slujbă religioasă urmează să aibă loc, la ora 17:00, la Capelă, în prezenţa a peste 800 de persoane, înaintea ceremoniei de înmormântarei, rezervată membrilor apropiaţi ai familiei, fără fotografi şi camere de luat vederi.

Bijutierul coroanei va îndepărta Coroana Statului Imperial, globul şi sceptrul, care se sprijină deasupra sicriului, şi le va aşeza pe altar.

Sicriul reginei va fi depus în Capela regelui George al VI-lea, o anexă a capelei principale, în care se află tatăl şi mama reginei, dar şi cenuşa surorii sale, prinţesa Margaret.

Arhiepiscopul de Canterbury va pronunţa binecuvântarea, care va fi urmată de imnul „God Save The King”.

Sicriul prinţului Philipp, care se află în prezent în Castelul regal, urmează să fie adus în capelă, lângă cel al reginei.

La funeralii au fost prezenţi, printre alţii, preşedintele american Joe Biden, preşedintele francez Emmanuel Macron, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von. der Leyen şi preşedintele Consiliului European Charles Michel.

La funeralii au fost prezenţi președinta R. Moldova, Maia Sandu, preşedintele României, Klaus Iohannis, dar şi Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi Principele Consort Radu.

Regina Elisabeta a II-a a murit în 8 septembrie, la 96 de ani, după 70 de domnie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.