VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Premierul Nicolae Ciucă, primit de Maia Sandu la Președinție: Primele imagini

Delegația condusă de premierul României, Nicolae Ciucă, a ajuns la Chișinău. Politicienii din țara vecină au fost surprinși la sediul Președinției, unde urmează să aibă întrevederi cu conducerea R. Moldova.

Prima întrevedere la Chișinău, premierul român a avut-o cu președintele țării, Maia Sandu.

Vocea Basarabiei vă prezintă mai jos primele imagini video de la întrevederea celor doi oficiali:

Consilierul de stat pentru Politică Externă, Securitate și Afaceri Strategice al Prim-Ministrului României Iulian Chifu, a dezvăluit în cadrul unui interviu pentru Vocea Basarabiei detalii despre vizita lui Nicolae Ciucă la Chișinău.

Potrivit lui Chifu, în R. Moldova oficialii din România vor aborda subiecte precum situația de securitate, situația din Transnistria și efectele războiului hibrid asupra Chișinăului.

Vom discuta despre situația de securitate, cea locală și cea regională, vom discuta, cel mai probabil, și despre situația din Transnistria și evoluțiile din acea regiune, și relația cu Ucraina, războiul de agresiune pe scară largă a Rusiei în Ucraina și efectele ei, războiul hibrid asupra Chișinăului, desigur sprijinul României pentru Republica Moldova și temele pe care le-ați văzut foarte recent. Respectiv, mulțumiri pentru aducerea la zi, punerea de acord a legislației naționale cu hotărârea Curții Constituționale din 2013, care numește limba de stat în Republica Moldova limba română.

De asemenea, elementele care sunt în discuție acum despre punerea în utilizare de către Mitropolia Basarabiei a unui sediu adecvat, așa cum se întâmplă și cu Mitropolia Moldovei, și trebuie să mulțumim Guvernului Republicii Moldova și președintei Maia Sandu, care a avut dorința de a aduce cele două mitropolii la același statut și la aceeași relevanță, cum e normal, pentru că există credincioși și libertatea de credință este validată în democrație, există credincioși care sunt atașați Mitropoliei Basarabiei sub Ascultarea Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Române”, a declarat Chifu.

Reamintim că prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, întreprinde o vizită oficială la Chișinău.

Foto: captură video/ Rlive

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.