VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Directorul IPRE, reacție la acuzațiile lui Chicu: Declarații absolut tendențioase și manipulatorii cu caracter politic

Fostul premier Ion Chicu susține că a fost spionat ilegal de reprezentanții Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE).

Contactat de Vocea Basarabiei, Iulian Groza, directorul Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), susține că declarațiile lui Chicu sunt sunt ”absolut tendențioase și manipulatorii cu caracter politic”.

Îmi pare rău nespus de rău că incidentul de accesare eronată a datelor admis de o persoană contractată de IPRE în realizarea unei cercetări anul trecut, despre care am informat Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal, care la moment analizează circumstanțele acestui incident, este folosit în încercarea de a discredita organizația noastră, dar și anumite scopuri de luptă politică pe care categoric le respingem. Din păcate, dl Ion Chicu, nu s-a adresat la noi pentru ai putea oferi explicațiile în legătura cu incidentul raportat. Despre acest incident și măsurile luate de IPRE în acest sens am comunicat și public anterior în legătură cu o sesizare similară. Dar și cu alte ocazii atunci când am fost sesizați. Doar să reiterez că IPRE a luat toate măsurile interne pentru confidențialitatea și securitatea în procesul de lucru cu datele, iar după depistarea incidentului, am întreprins toate măsurile pentru verificarea procesului de lucru al persoanei contracte, asigurarea că datele accesate eronat nu au fost preluate și întreprinderea măsurile pentru sancționarea acestuia pentru incidentul admis”, ne-a răspuns Iulian Groza.

Menționăm că Ion Chicu a anunțat pe o rețea de socializare că va depune o plângere penală la Procuratura Generală în care va cere tragerea la răspundere a persoanelor care i-au accesat ilegal datele cu caracter personal.

Zilele următoare voi depune o plângere penală pe faptul spionării mele de către o structură criminală finanțată de către guvernul Germaniei. Voi solicita o întrevedere cu Ambasadorul Germaniei și cu Consilierul Maiei Sandu Martin Sieg, pentru a-i întreba dacă cunosc despre faptul, că banii contribuabililor germani sunt folosiți pentru urmărirea oponenților politici ai Maiei Sandu. Evident, voi cere explicații și de la Fundația germană care finanțează IPRE”, a declarat Chicu.

Acesta susține că a aflat această informație de la de la oamenii spionați ilegal de IPRE și i-a venit ideea să verifice dacă nu e și el printre persoanele cărora le-a fost accesate datele cu caracter personal.

Am făcut un demers la ASP, iar răspunsul primit de la această instituție publică a confirmat accesarea ilegală de către IPRE-ul lui Groza a datelor mele cu caracter personal pe parcursul anului 2022, de cel puțin patru ori. Evident, nu poate fi vorba despre o “greșeală umană” cum s-au justificat data trecută. Au accesat și datele cu caracter personal ale avocatului cu care colaborez. Încă nu am răspuns de la ASP, dar sunt sigur că au făcut aceste ilegalități și în privința altor persoane cu care interacționez.

Țin mult la relațiile țării noastre cu partenerii de dezvoltare, cunosc multiple proiecte de succes implementate în țara noastră cu suportul acestor parteneri. Le sunt recunoscător pentru ajutorul enorm acordat poporului nostru. Dar ceea ce se întâmplă în perioada de când gruparea criminală PAS și Maia Sandu au capturat acest stat, este și rezultatul tolerării de către partenerii noștri de dezvoltare a ilegalităților comise de guvernarea actuală. Acum, ne convingem de faptul, că nu doar tolerează, dar și finanțează aceste ilegalități”, a mai scris Chicu.

Totodată, acesta a făcut apel către oponenții politici ai Maiei Sandu și reprezentanții mediului de afaceri:

Sugerez și altor oponenți politici ai Maiei Sandu, dar și reprezentanților mediului de afaceri, să solicite de la ASP informația despre accesarea datelor lor cu caracter personal de către această structură criminală. Nu avem dubii, că acești indivizi spionează pe oricine în această țară, care ar prezenta interes pentru gruparea criminală PAS”, se arată în mesaj.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.