VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Noul ministru al Muncii, Alexei Buzu, a depus jurământul

Alexei Buzu este noul ministru al Muncii și Protecției Sociale, după ce Marcel Spatari și-a dat demisia din această funcție. Astăzi, noul ministru a depus jurământul de învestire în fața președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu și premierului Natalia Gavrilița.

Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea propășirii R. Moldova. Să respect Constituția și legile țării. Să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a R. Moldova”, a jurat Buzu.

Șefa statului i-a urat noului membru a Guvernului bun venit în echipă și i-a mulțumit fostului ministru al Munciii, Marcel Spatari, pentru efort și sacrificiu.

Domnul Buzu este un specialist recunoscut în domeniul drepturilor sociale și a egalității. Dle Buzu aveți de continuat o agendă foarte ambițioasă pe care și-a formulat-o ministerul și noi contăm pe munca și profesionalismul dvs. Prioritățile sunt clare- asigurarea continuității agendei de reforme. Avem nevoie de un sistem mai eficient de asistență socială și asta înseamnă în primul rând un sistem potrivit de evidență și urmărire a plăților sociale, asta se referă și la sistemul informațional la care trebuie să renunțați și trebuie să-l înlocuiți cu un sistem informațional pe care îl controlează ministerul, un sistem care asigură încadrarea tuturor elementelor programului de asistență socială într-un singur sistem și care să ne permită să reducem erorile de incluziune, erorile de excluziune și mai ales să permită să combatem abuzurile, căci știm multe situații când plățile sociale sunt folosite în scopuri politice de anumite persoane”, a declarat Maia Sandu.

Menționăm că Alexei Buzu a fost până în prezent președintele ONG-ului Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.