VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Trei minori din Capitală, intoxicați după ce un cazan a explodat într-un apartament: Sfaturile pompierilor

Trei minori au primit intoxicații cu produse ale arderii emanate în urma utilizării a unui cazan alimentat cu gaze naturale. Cazul a fost înregistrat pe data de 9 ianuarie la ora 14:12 în municipiul Chișinău, într-un bloc de locuit de pe strada Cetatea Albă.

Potrivit informațiilor recepționate de la Serviciul 112, trei copii cu vârstele de 6, 3 și 2 ani au avut nevoie de asistență medicală după ce s-ar fi intoxicat cu produsele de ardere, care nu au fost evacuate corespunzător prin canalul de evacuare.

La fața locului a intervenit Serviciul Asistență Medicală Urgentă, care a examinat minorii. Aceștia au primit îngrijiri medicale la domiciliu, fără de a fi necesară spitalizarea. Primele investigații au stabilit că cel mai probabil copiii s-ar fi intoxicat cu CO. Specialiștii, care au ajuns la fața locului, au deconectat cazanul de alimentare cu gaze de la rețea pentru efectuarea tuturor investigațiilor necesare”, anunță IGSU.

Circumstanțele cazului se stabilesc.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență reamintește cetățenilor necesitatea respectării regulilor de utilizarea a instalațiilor alimentate cu gaze naturale și exploatare acestora corespunzător. Salvatorii recomandă ca înaintea utilizării cazanelor, acestea să fie supuse unei verificări minuțioase.

Pe parcursul sezonului de încălzire al locuințelor, în vederea evitării situațiilor de risc, pompierii recomandă cetățenilor să verifice toate instalațiile ce funcționează pe bază de gaze naturale, iar în caz de defecțiuni să solicite doar ajutorul specialiștilor în domeniu.

În acest sens, pentru prevenirea situațiilor de risc, pompierii reamintesc despre regulile de preîntâmpinare a situațiilor excepționale legate de sursele de încălzire printr-un spot social lansat anterior.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.