VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Nicu Popescu: R. Moldova rămâne într-o regiune dificilă, cu un conflict nesoluționat și cu un război neterminat

Pe partea de preocupări Republica Moldova rămâne într-o regiune dificilă, cu un conflict nesoluționat și cu un război neterminat. Declarații în acest sens au fost făcute de șeful diplomației de la Chișinău Nicu Popescu.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, Nicu Popescu a subliniat că ”Uniunea Europeană va ajuta R. Moldova să fortifice capacitățile de apărare și securitate”.

Pe partea optimistă - în aceste timpuri sfidătoare noi nu suntem singuri, ne sprijină zeci de țări, organizații, România, domnul președinte Klaus Iohannis în conferința de presă cu doamna președintă Maia Sandu la București a spus clar că România nu va abandona Republica Moldova pe întreg spectrul de scenarii. Uniunea Europeană ne va ajuta să ne fortificăm capacitățile de apărare și securitate. Avem un dialog activ cu NATO, cu Statele Unite, cu Marea Britanie, cu Polonia, deci avem zeci de procese prin care vrem să ne asigurăm că Republica Moldova și în continuare va obține și va beneficia de același sprijin”, a declarat șeful diplomației de la Chișinău Nicu Popescu.

Totodată, oficialul a subliniat că este ”foarte optimist asupra faptului că în Republica Moldova vom fi în stare să păstrăm pacea, democrația și europenitatea țării noastre, pentru că nu o facem singuri, avem sprijinul celor mai puternice și celor mai influente state și organizații din lume.”

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.