VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

VIDEO/ Minut de reculegere în Parlamentul R. Moldova în memoria celor care au luptat pentru limba română

În ședința plenară de astăzi, deputații au păstrat un minut de reculegere în memoria celor care în anii 1980-1990 au luptat pentru limba română.

„Sunt scriitorii, profesorii de la facultăți, de la școli, care în anii ’80-90 au avut curajul să se pornească împotriva unui sistem. Ei sunt cei care au aprins făclia, iar nouă ne-a revenit sarcina să o ducem la bun sfârșit”, a spus președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Reamintim că Legea privind limba română a fost votat de 57 de parlamentari ai PAS și de deputatul neafiliat Gaik Vartanean.

Proiectul mai prevedere ca Sărbătoarea Națională „Limba noastră”, așa cum este denumită în prezent în Hotărârea Parlamentului cu privire la zilele de sărbătoare și în Codul muncii, să se numească „Limba română”.

Potrivit autorilor, condițiile ce au impus elaborarea prezentului proiect de lege rezultă din necesitatea și obligativitatea implementării unor considerente cu valoare constituțională. Acestea se conțin în actele Curții Constituționale.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.