VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Responsabila de securitate internă de la ”Termoelectrica”, cercetată pentru luare de mită

Șefa Serviciului audit și securitate internă a Întreprinderii ”Termoelectrica” și un subaltern de-al ei sunt cercetați de procurorii anticorupție pentru luare de mită. Cei doi bănuiți ar fi pretins și primit recompense ilicite de la un agent economic, care presta servicii de pază întreprinderii, pentru a nu include în raportul de audit neregulile depistate în activitatea acestuia.

În această cauză, CNA a autorizat și desfășurat percheziții la domiciliile și în birourile de serviciu ale suspecților. Potrivit procurorilor, șefa Serviciului audit și securitate internă împreună cu inspectorul din cadrul subdiviziunii a primit de la persoana juridică o sumă de 30 de mii de dolari. În schimbul banilor, cei doi angajați ai Termoelectrica ar fi negociat cu agentul economic nereflectarea în raportul de audit a abaterilor admise de către acesta la executarea contractului, manifestate prin executarea parțială a clauzelor. Ambele persoane sunt cercetate, în prezent, în stare de libertate.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.