VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Caldarâmul descoperit în centrul vechi al Capitalei ar putea prinde viață

Zona pavată cu caldarâm, vechi de peste un secol și descoperit în urma lucrărilor de reabilitare a străzii 31 august 1989 din Capitală, ar putea deveni o atracție turistică. Primăria Chișinău a anunțat că a sistat lucrările pe porțiunea dintre Bănulescu-Bodoni și Pușkin, așa încât specialiștii să examineze spațiul și să ia o decizie asupra unei eventuale conservări a pavajului vechi.

Edilul Capitalei, Ion Ceban, a anunțat că a transmis demersurile necesare instituțiilor responsabile, inclusiv Agenției Monumentelor, pentru a se expune asupra descoperirii și să ia o decizie dacă va fi sau nu păstrat aspectul de cândva al străzii.

La sfârșitul săptămânii trecute, în timpul lucrărilor de reparaţie a străzii 31 august 1989 din Chişinău, muncitorii au descoperit o porţiune de pavaj, veche de peste un secol. Potrivit istoricilor, caldarâmul ar data din perioada când primarul Chişinăului era Carol Schmidt. Imediat, pe rețelele sociale, grupuri de tineri și istorici, impresionați de descoperire, au venit cu mai multe propuneri, printre care reabilitarea caldarâmului prin transformarea zonei în una pietonală sau să fie instituite restricții de circulație pentru mașinile particulare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.