VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

BCS a boicotat ședința Parlamentului. Grosu: Renunțați la cetățenia română!

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a părăsit ședința de astăzi a Parlamentului. Anunțul a fost făcut de deputa BCS, Inga Sibova.

”Astăzi, fracțiunea BCS boicotează această continuare a ședinței din 16 martie 2023 cu 4 întrebări pe ordinea de zi”, a menționat deputata.

Potrivit BCS, motivul neparticipării fracțiunii BCS la ședință constă în modificarea ilegală a Constituției, prin adoptarea în ședința de ieri a Parlamentului a unei legi de schimbare ilegală a denumirii limbii în Legea Supremă.

În replică, președintele Legislativului, Igor Grosu, a îndemnat deputații BCS care dețin cetățenia României „să renunțe la aceasta”.

„Rugați cei patru deputați ai fracțiunii care au cetățenie română să meargă repede astăzi la Ambasadă să-și depună cetățenia și să nu fie ipocriți și fățarnici. Cozi de topor o să rămâneți în istoria omenirii. Ei știu că sunt trădători”, a declarat Grosu.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.