VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Vot istoric în Parlament. Fără sintagma ”limba moldovenească” în legi

Vot istoric în Parlament. Proiectul de lege prin care sintagma ”limba moldovenească” este înlocuită cu ”limba română” în toate actele, inclusiv în Legea Supremă, a fost adoptată în lectură finală de deputați. Documentul a fost votat de 57 de parlamentari ai PAS și de deputatul neafiliat Gaik Vartanean.

Deputații socialiști și comuniști s-au revoltat din nou și s-au opus proiectului de lege. În termen de 30 de zile de la intrarea legii în vigoare, autoritățile publice cu competență de adoptare, aprobare sau emitere a actelor normative inferioare legii vor opera modificările ce se impun.

Proiectul mai prevedere ca Sărbătoarea Națională „Limba noastră”, așa cum este denumită în prezent în Hotărârea Parlamentului cu privire la zilele de sărbătoare și în Codul muncii, să se numească „Limba română”.

Potrivit autorilor, condițiile ce au impus elaborarea prezentului proiect de lege rezultă din necesitatea și obligativitatea implementării unor considerente cu valoare constituțională. Acestea se conțin în actele Curții Constituționale.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.