VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

A fost lansată aplicația mobilă care permite călătorilor să afle când va sosi transportul public în stații

A fost lansată o aplicație mobilă pentru călători privind timpul de sosire a transportului public în stații, anunță Primăria Chișinău. Astfel, pasagerii vor putea urmări, în timp real, cât timp au la dispoziție pentru a lua un autobuz sau un troleibuz. Platforma de mobilitate urbană se numește „Tranzy” și poate fi descărcată în telefonul mobil.

Potrivit autorităților municipale, în prezent, sunt instalate trackere GPS în 374 de troleibuze (alte 26 vor fi instalate pe unitățile achiziționate pentru anul 2023) și pe 210 autobuze.

Primarul General, Ion Ceban, prezent la evenimentul de lansare, desfășurat miercuri, 15 martie, a menționat că municipalitatea dorește să ofere un serviciu de calitate și să transparentizeze cât mai mult acest proces.

„Mulțumesc reprezentanților companiilor „Arobs Track GPS” și „Tranzy” pentru efortul comun realizat acum în capitală, pentru locuitorii municipiului, în implementarea platformei de mobilitate urbană”, a conchis Ion Ceban.

Valoarea acestui proiect este de 15 mii de euro pentru o perioadă de un an. Aplicația „Tranzy” este în regim de testare în mun. Chișinău, însă este deja utilizată cu succes în 2 orașe din România: Cluj Napoca și Iași.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.