VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Deputata partidului „ȘOR”, Marina Tauber, plasată în arest la domiciliul pentru 30 de zile: „Este o situație foarte ridicolă”

Vicepreședinta Partidului Politic ȘOR, deputata Marina Tauber, a fost plasată în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. O decizie în acest sens a fost pronunțată marți, 25 octombrie, de către magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău.

Colegiul Penal al Curții de Apel Chișinău a admis recursul declarat de procurori împotriva încheierii de înlocuire a măsurii preventive aplicate în privința deputatei partidului „ȘOR” Marina Tauber. În rezultatul admiterii, lui Tauber i-a fost aplicată măsura preventivă arestarea la domiciliu pentru un termen de 30 zile cu impunerea restricțiilor respective.

„(…) Aceste dosare sunt inventate și nu au nici o tangență cu învinuirile care îmi sunt aduse. Este o situație foarte ridicolă, în primul rând din punct de vedere juridic. (…) Reiterez poziția mea – nici Ilan Șor, nici colegii mei de partid, nici eu nu am încălcat nimic. Noi ne conformăm legii și activăm conform legislației R. Moldova”, a declarat Tauber.

Procurorii au înaintat 19 recursuri împotriva încheierilor emise de Judecătoria Chișinău, cu sediul Ciocana la 22 octombrie în privința persoanelor reținute în cadrul aceleiași cauze penale.

Pe 18 octombrie, vicepreședinta Partidului Politic ȘOR, deputata Marina Tauber, a fost eliberată din arest la domiciliu și plasată sub control judiciar pe un termen de 30 de zile. Detalii aici

Atunci, parlamentara a anunțat că instanța i-a aplicat restricția de a părăsi municipiul Chișinău.

Marina Tauber, vizată în două cauze penale pornite pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat și falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiuni, a rămas fără imunitate parlamentară, pe 21 iulie, după ce Parlamentul a aprobat cele două cereri ale procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.