VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Rishi Sunak a fost numit oficial prim-ministru al Regatului Unit

Rishi Sunak, declarat luni noul lider al Partidului Conservator de şeful Comitetului 1922 al parlamentarilor conservatori, a fost numit oficial marţi, 25 octombrie premier al Regatului Unit de către regele Charles al III-lea după ce suveranul britanic a acceptat demisia lui Liz Truss, care s-a aflat la guvernare pentru doar 49 de zile, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Rishi Sunak a devenit primul premier britanic cu origini asiatice, dar și al treilea șef de guvern din ultimele trei luni. Cel mai tânăr lider al Partidului Conservator din ultimii 200 de ani, este și primul prim-ministru desemnat de Regele Charles al III-lea și al 57-lea din istoria Marii Britanii.

Rishi Sunak a declarat marți că nu a fost descurajat de amploarea provocării, deoarece a devenit al treilea prim-ministru al Marii Britanii în două luni, angajându-se să restabilească încrederea și să conducă țara în plină criză economică.

„Trebuie să explic de ce sunt aici, în calitate de nou prim-ministru. În aceste momente țara noastră se confruntă cu o criză economică profundă. Urmele pandemiei încă se văd, iar războiul din Ucraina a destabilizat piețele din întreaga lume”, a declarat Sunak în primul său discurs în funcția de premier.

Premierul britanic a spus că va corecta greșelile făcute de precedentul guvern și că vor urma decizii dificile.

„O felicit pe doamna Truss pentru efortul depus, a avut un scop nobil, dar unele greșeli au fost făcute. Nu a avut intenții rele, dar au fost greșeli. Sunt hotărât să remediez aceste greșeli, iar acest proces începe imediat. Asta înseamnă că vor urma și decizii dificile”, a spus Sunak.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.