VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Veste bună de la Bruxelles! Consiliul European a aprobat începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina

Consiliul European a aprobat începerea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova. Informația a fost confirmată de președintele Consiliului European, Charles Michel.

Consiliul European a decis deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Moldova. Totodată Consiliul European a acordat Georgiei statutul de candidat. Mai mult, UE va deschide negocierile cu Bosnia și Herțegovina odată ce va fi atins gradul necesar de conformitate cu criteriile de aderare și a invitat comisia să raporteze până în martie în vederea luării unei astfel de decizii. Un semnal clar de speranță pentru poporul lor și pentru continentul nostru”, a scris Charles Michel pe pagina sa de Twitter.

Menționăm că Consiliul European s-a reunit astăzi la Bruxelles, pentru a decide mai multe subiecte, inclusiv lansarea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina.

Pe 13 decembrie, Parlamentul European a cerut Consiliului European să decidă în cadrul reuniunii din 14 – 15 decembrie, începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Rezoluția a fost adoptată cu o largă majoritate: 468 de deputați au votat pentru, 99 au fost împotrivă și 58 de parlamentari s-au abținut.

Comisia Europeană, de asemenea, la 8 noiembrie a recomandat Consiliului European deschiderea negocierilor de aderare la UE pentru R. Moldova și Ucraina.

Subliniem că Chișinăul consideră că este pregătit pentru lansarea negocierilor de aderare. Autoritățile spun că Republica Moldova a realizat 94% dintre toate obligațiile pe care și le-a asumat în calitate de stat candidat. Restanțele țin de deoligarhizare, lupta împotriva corupției și supremația legii. Totodată, Chișinăul dă asigurări că toate sarcinile vor fi realizate complet până în martie 2024.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.