VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

VIDEO/ Reacția lui Viktor Orban, după hotărârea Consiliului European: aderarea Ucrainei la UE este o decizie proastă

Prim-ministrul maghiar Viktor Orban a publicat o adresare pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după ce liderii UE au decis să deschidă negocierile de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la UE. Liderul maghiar și-a reiterat opinia, potrivit căreia „decizia este proastă” și a menționat că „a stat departe de decizia aceasta”, scrie NewsMaker.md.

„Aderarea Ucrainei la UE este o decizie proastă. Ungaria nu dorește să participe la această decizie proastă!”, se arată în clipul video publicat pe pagina de Facebook a lui Orban.

Deschiderea negocierilor de aderare cu Kievul este „irațională” în circumstanțele actuale, a adăugat liderul ungar.

„Ungaria nu își modifică poziția”, a spus el, adăugând că celelalte 26 de state membre au insistat să facă pasul de a deschide negocierile cu Ucraina. Ca urmare, a spus el, Ungaria a decis că cei 26 pot merge pe drumul lor, în timp ce ea a rămas departe de această decizie.

Potrivit presei, liderul maghiar ar fi părăsit sala de ședințe în timp ce restul celor 26 de lideri europeni votau pentru începerea negocierilor cu Ucraina.

Înainte de începerea reuniunii Consiliului European, premierul ungar Viktor Orban şi-a reiterat opoziţia faţă de începerea negocierilor de aderare cu Ucraina, diminuând speranţele că ar putea fi convins să se răzgândească de liderii UE.

„Nu există niciun motiv să negociem acum aderarea Ucrainei. Am stabilit şapte precondiţii şi chiar conform evaluării Comisiei (Europene) trei din şapte nu au fost îndeplinite. Trebuie să revenim mai târziu asupra chestiunii, când precondiţiile vor fi îndeplinite de ucraineni”, le-a spus joi Orban jurnaliştilor pe marginea summitului UE la Bruxelles.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.