VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Veronica Dragalin: CNA și Procuratura Anticorupție trebuie lichidate și creată o singură instituție

Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, susține deja răspicat că Centrul Național Anticorupție și instituția pe care o conduce trebuie lichidate ca entități juridice și creată o instituție comună de anchetă, formulă ce se regăsește și în programul de guvernare.

Declarația categorică a fost făcută de Dragalin în cadrul unui interviu oferit pentru agora.md. Asta după ce, toamna trecută, această fuziune era privită cu reticență de șefa Procuraturii Anticorupție, care preciza că noua formulă nu este agreată de toți procurorii și trebuie supusă unor consultări ample.

De asemenea, întrebată despre relația dintre CNA și PA, Veronica Dragalin a confirmat că uneori există divergențe, însă acest lucru nu afectează procesul de anchetă.

”Ofițerii CNA și procurorii noștri lucrează bine zi de zi. Avem lucru în echipă, acest lucru o să continue. Câteodată sunt unele viziuni care diferă în ceea ce urmează să fie mai departe. Câteodată avem opinii diferite pe anumite subiecte. De exemplu, când era vorba de proiectul de lege privind competențele PA și CNA noi promovam versiuni diferite. Nu este neapărat un lucru rău. Totuși, eu sunt de părere că ar trebui lichidat și CNA, și PA și de creat o nouă instituție”, a declarat Veronica Dragalin.

Amintim, acum două săptămâni, în plenul Parlamentului, șeful CNA, Iulian Rusu, evoca neînțelegeri și conflicte între principalele structuri de anchetă din țară: CNA, Procuratura Anticorupție și Procuratura Generală. Directorul CNA spunea că relațiile cu cele două procuraturi sunt neclare ultima vreme, mai ales când este vorba despre cauze de rezonanță.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.