VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Scântei în vârful structurilor de drept. Șeful CNA, nemulțumit de colaborarea cu Procuratura Generală și cea Anticorupție. Cum reacționează structurile vizate

Conflict și neînțelegeri între principalele structuri de anchetă din țară. Directorul Centrului Național Anticorupție, Iulian Rusu, este ”nemulțumit și nedumerit de relațiile neclare cu Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție” apărute în ultima perioadă. Despre colaborarea defectuoasă dintre cele trei instituții, șeful CNA a vorbit chiar în plenul Parlamentului, acolo unde a prezentat raportul de activitate al CNA pentru 2022.

„Relațiile cu Procuratura Generală și Procuratura Anticorupție sunt neclare ultima vreme. Ele au fost bune o perioadă de timp. Și eu sunt nedumerit de ce ele sunt neclare. Aș vrea în continuare să fie bune. În special atunci când discutăm despre cauze de rezonanță și când propunem investigarea de spălare de bani în valoare de sute de milioane de lei, unde nu se vede bănuială rezonabilă. În schimb când un medic prăpădit ia 500 de lei, se găsesc și camere de supraveghere și alte măsuri speciale de investigație, și interceptarea telefoanelor. Asta e modalitatea de utilizare a resurselor noastre limitate? Eu nu cred că asta e cazul. Eu cred că trebuie să ne concentrăm pe cazurile cele mai importante, care afectează cel mai mult societatea noastră”, a declarat directorul CNA.

Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a declarat însă, citat de Pro TV, că afirmațiile șefului CNA sunt manipulatorii și incorecte și că vin, cel mai probabil, în contextul în care cele două procuraturi naționale promovează lichidarea CNA.

Directorul CNA, în discursul său, a mai declarat că că multe dosare importante, aflate în gestiunea Procuraturii Anticorupție, nu au o finalitate clară și reprezintă chiar o rușine pentru sectorul justiției, făcând referire și la dosarul Hotelului Național. Printr-o replică indirectă, într-un comentariu postat pe o rețea socială, șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin a declarat că lucrurile în instituția sa sunt gestionate în mod corect și a cerut să nu fie aruncate acuzații false și nefondate în adresa procurorilor integri, care își fac onest treaba.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.