VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Șase din 10 moldoveni vor aderarea la UE

Șase din 10 moldoveni vor aderarea la UE, arată un nou sondaj iData. Totuși, o treime dintre moldoveni mai sunt nostalgici după URSS.

Studiul, realizat la începutul lunii mai, arată că peste 57 la sută dintre cetățenii Republicii Moldova pledează pentru aderarea țării noastre la Uniunea Europeană, iar 35% se declară împotriva acestui proces.

De asemenea, fiecare al patrulea intervievat a declarat că își dorește și aderarea țării la Alianța Nord-Atlantică, în timp ce peste 63 la sută se pronunță contra.

Totodată, după trei decenii de la destrămarea Uniunii Sovietice, peste 30% dintre persoanele chestionate mai sunt nostalgice după vremurile din perioada URSS, iar 67 la sută nu-și doresc în niciun caz refacerea acelui imperiu.

Sondajul iData a fost realizat în perioada 27 aprilie – 8 mai pe un eșantion de 1079 de persoane. Marja de eroare este de 3 la sută.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.