VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

O fostă viceministră din Moldova, actriță într-o peliculă româno-italiană

Ana Vasilachi, prima femeie viceministru al apărării Republicii Moldova (2013-2015), interpretează rolul ministrei de externe a țării noastre în „Leon 2”, o producție româno-italiană sub regia lui Virgil Asoltanei.

„Sunt doamnă, sunt mamă, sunt cea mai fericită bunică din lume, o întruchipare a femeii care poate reuși în toate domeniile (...) Noi, femeile din Republica Moldova, din diaspora, putem îmbina rolul de politician, bunică, de ce nu, și actriță”, a declarat în cadrul unei conferințe de presă Ana Vasilachi, care a deținut în trecut un șir de funcții publice, inclusiv consilieră CMC și deputată în Parlamentul de la Chișinău.

„Implicarea noastră, a femeilor, este importantă atât în familie, cât și în viața publică. Stimate doamne, să avem mai multă încredere, să fim mai vocale, mai curajoase și mai implicate în viața socială și politică, în pofida tuturor provocărilor”, a îndemnat Ana Vasilachi, potrivit IPN.

În prima parte a filmului, personajul titular, interpretat chiar de regizorul-producător, luptă în stil „Commando” pentru a-și elibera fiica din ghearele mafiei italiene. A doua parte este abia în producție, iar conținutul scenariului rămâne deocamdată un secret. Pe lângă talente din diaspora română și moldoveană din Italia, în film apare și actorul italian Giuseppe Cascella.

Ana Vasilachi spune că, apărând alături de actori din diaspora, filmul i-a revocat ideea unirii Basarabiei cu România. Virgil Asoltanei a preluat ștafeta, spunând că se mândrește cu rădăcinile sale moldovene de pe ambele maluri ale Prutului. Producătorul spune că pentru a doua parte a filmului ar vrea să facă un casting și la Chișinău, adăugând Republica Moldova la geografia peliculei, care cuprinde locații din Italia, România, Franța și Monaco.

Potrivit lui Virgil Asoltanei, „Leon” a rulat în cinematografe din România și pus pe post de câteva televiziuni, inclusiv Sky, Digital, Digitale Terrestre Italia. Regizorul-producător spune că așteaptă și propuneri de colaborare din Republica Moldova.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.