VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vadim Krasnoselski se plânge că Moldovagaz a redus livrările de gaze naturale către Transnistria: Răspunsul lui Vadim Ceban

Șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, a venit cu o reacție după ce așa-numitul liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, a anunțat că S.A. Moldovagaz a redus și mai mult decât în octombrie volumul livrărilor de gaze naturale către Transnistria.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ceban a subliniat că SA „Moldovagaz” nu are relații economice oficiale cu conducerea regiunii transnistrene.

”Întreprinderea, în cadrul legislației naționale a Republicii Moldova, interacționează cu societatea Tiraspoltransgaz și are dreptul de a distribui în mod independent volumele de gaze naturale achiziționate, în funcție de îndeplinirea de către aceasta a condițiilor contractuale”, a subliniat Ceban.

Menționăm că potrivit liderului transnistrean, SA „Moldovagaz” a notificat regiunea transnistreană despre micșorarea volumelor de gaze livrate la 69 de milioane de metri cubi pe lună, ceea ce constituie 2,3 milioane de metri cubi pe zi.

Spre comparație, în octombrie, au fost furnizați zilnic 3,9 milioane de metri cubi, iar acest volum nu a acoperit cererea cu o treime.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.