VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Echipamente în valoare de 1,3 milioane de dolari, donate secțiilor de terapie intensivă din R. Moldova

Echipamente pentru menținerea lanțului frig a vaccinurilor, reagenți, consumabile și dispozitive pentru rețeaua națională de laboratoare, inclusiv pentru primul laborator microbiologic mobil din țară, au fost donate Ministerului Sănătății de Guvernul Japoniei și Organizația Mondială a Sănătății.

Totodată, OMS a procurat, cu suportul financiar al Guvernului Japoniei, echipamente destinate secțiilor de terapie intensivă din cadrul instituțiilor medicale, în total 12 ventilatoare pulmonare, care vor fi livrate în curând în țară.

Valoarea totală a donației oferite constituie 1,3 milioane de dolari.

Menționăm că, laboratorul mobil din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică este destinat efectuării investigațiilor microbiologice, ca răspuns în situații de urgență de sănătate publică de origine biologică.

Acesta va consolida capacitățile rețelei naţionale de observare şi control de laborator din Republica Moldova.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.