VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Prim-ministra Gavrilița, în discuții cu membrii delegației UE la Comitetul Parlamentar de Asociere R. Moldova – UE

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut, astăzi, o întrevedere cu membrii delegației UE la Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană (CPA RM-UE), în frunte cu europarlamentarul Siegfried Mureșan.

Șefa Executivului a venit cu un mesaj de mulțumire în adresa parlamentarilor europeni pentru susținerea acordată Republicii Moldova în procesul de integrare în Uniunea Europeană și obținerea statutului de țară candidată pentru aderare la UE. Părțile au făcut o retrospectivă a acțiunilor întreprinse de autoritățile Republicii Moldova, în vederea implementării celor 9 condiții, formulate de Comisia Europeană pentru atingerea aspirațiilor europene ale țării noastre.

În context, Natalia Gavrilița a exprimat interesul Republicii Moldova pentru accesarea cât mai rapidă a  instrumentelor financiare de preaderare (IPA), în calitate de noi candidați la UE. 

„Este  prima vizita a Comitetul Parlamentar de Asociere de după obținerea de către Republica Moldova a statutului de țară candidată pentru aderare la UE. Majoritatea colegilor mei din Parlamentul European înțeleg faptul că, oferind ajutor Republicii Moldova, ne ajutăm pe noi înșine. Am recepționat mesajele cu care ați venit și le vom aduce pe platforma Parlamentului European”, a declarat europarlamentarul Siegfried Mureșan. 

Printre subiectele discutate se mai numără situația în domeniul energetic, evoluțiile macro-economice și eforturile de instituire a locurilor de muncă și afacerilor, precum și reforma justiției, care reprezintă, în continuare, una din prioritățile majore ale Executivului. Șefa Cabinetului de miniștri a menționat că noua Strategie și Planul de Acțiuni privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2022 – 2025 sunt în proces de implementare. În context, membrii delegației UE au menționat că vor fi analizate opțiunile privind acordarea sprijinului financiar necesar pentru punerea în practică a acestor inițiative.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.