VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Guvernul a economisit peste 360 mii de lei datorită reducerii consumului de curent în toate instituțiile guvernamentale

Direcția generală pentru administrarea clădirilor Guvernului Republicii Moldova anunță că, la sfârșitul lunii octombrie, datorită reducerii consumului de curent în toate instituțiile guvernamentale, costurile la achitarea facturilor lunare pentru energia electrică au fost micșorate cu 23% sau peste 360.000 de lei.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, consumul a atins puțin peste 420.000 kw, față de 556.000 kw - în octombrie 2021. În bani, aceasta înseamnă o economie de peste 360.000 de lei, raportată la noile tarife.

În ceea ce privește exclusiv Casa Guvernului, economia a fost în proporție de 30% sau peste 40.000 de lei. 

Amintim că, pe parcursul lunii octombrie, în toate clădirile administrate de Guvern, angajații au fost încurajați să reducă consumul de energie electrică la locul de muncă, inclusiv prin deconectarea aparatelor de aer condiționat, a electrocasnicelor și a echipamentului tehnic, dar și a luminii pe holuri și în birouri, atunci când nu este strict necesar. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.