VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Vadim Ceban a solicitat conducerii „Gazprom” reglementarea datoriei istorice

Președintele Consiliului de Administrație al „Moldovagaz”, Vadim Ceban, a discutat în perioada 13-16 septembrie la Sankt Petersburg, Rusia cu reprezentanții concernului rus „Gazprom”, despre necesitatea semnării unei înțelegeri ce prevede reglementarea datoriei istorice a R. Moldova. 

„În perioada 13-16 septembrie, am fost la Sankt Petersburg în calitate de șef al delegației SA „Moldovagaz” la Forumul Internațional al Gazului. Am avut mai multe întâlniri cu reprezentanți ai conducerii „Gazprom”, unde am discutat chestiuni ce țin de aprovizionarea cu gaze naturale a R. Moldova, precum și problemele activităților corporative ale „Moldovagaz”. Am subliniat angajamentul companiei pentru îndeplinirea strictă a obligațiilor contractuale, precum și necesitatea semnării unui acord privind reglementarea datoriei istorice a „Moldovagaz” către „Gazprom”, a scris Vadim Ceban pe o rețea de socializare.

În cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei, Vadim Ceban a subliniat că gigantul rus Gazprom a recomandat ca auditul datoriilor Moldovagaz să fie realizat până la 1 octombrie, însă acest lucru este imposibil.

Reamintim că la data de 11 august 2022, Agenția Proprietății Publice (APP) a semnat contractul de achiziționare a serviciilor de audit financiar și juridic independent al datoriei Moldovagaz față de Gazprom și Factoring-Finance. Auditul va fi efectuat de două companii externe: „Wikborg Rein Advokatfirma AS” din Norvegia și „Forensic Risk Alliance & Co” din Marea Britanie, care se obligă să facă auditul datoriilor la gazele până pe 30 ianuarie 2023.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.